Távozik a kolléganőnk buddhás karkötővel leptük meg

Könyvelőként dolgozunk egy könyvelő cégnél, nagyon sok különböző vállalkozás könyvelését végezzük. Mások számára talán nem éppen egy nagy karrier, és sokan úgy gondolják, hogy a könyvelés egy nagyon monoton feladat. Lehetséges, hogy így van, de meg kell benne találni a szépséget. hiszen olyan összefüggésekre tud rájönni az ember, miközben a számokat nézni. Sok esetben kiderül, hogy egy vállalkozás miben erős, miben gyenge, ehhez szükséges a mi munkánk, hogy ezt számszerűen, és a kért formátum alapján prezentálni is tudja nem csak a maguknak, de a hatóságoknak is. Az a jó, hogy egy remek társaságban dolgozunk, így a napok nagyon jókedvűen telnek. Most a céget éri egy kis változás, mivel az egyik kolléganőnk felmondott, talált egy jobb lehetőséget, és az ő búcsúbulijára kerestem ajándékot.

Tudtam, hogy vonzódik a buddhizmushoz, sokszor beszélt is róla, egyfelől érdekesnek tartottam, hogy ennyire nyitott egy másfajta kultúra és vallásra. Ezért is volt jó hallgatni, hogy mit talált benne, ami megfogta őt, miben rejlik a buddhizmus erőssége. Egy végtelenül szelíd, és csendes kolléganőről beszéltünk, talán ez is lehet a titka a lelki béke megtalálása. De mit is vegyünk ajándékként egy ilyen személynek, aki tényleg megtalálta a számítását a buddhizmusban. Elkezdtem az interneten keresni, és egy olyan nagyszerű honlapot találtam, amely még ilyen hozzá nem értő, mármint a buddhizmushoz nem értő személy számára is nagyon érdekes és érthető volt. Az általuk forgalmazott termékek mind köthetőek a buddhizmushoz, és annak megismeréséhez, ezért meg is örültem, hiszen jó helyen járok.

Az oldalon nagyon könnyen ki tudtam igazodni, így a különböző termékeket átnézve csodás dolgokra bukkantam, kezdve a buddhizmus témáját is feldolgozó könyvektől, a füstülőkön át, a hangtálig.
Úgy gondoltam, hogy a buddha karkötő jelentése után is utána kellene olvasnom, mert az egy remek ötletnek tűnt, hogy azzal lepjük meg őt. A buddha karkötő jelentését akár tekinthetnék a megvilágosodás karkötőjének is, ez teljesen jellemző lenne a kolléganőnkre, természetesen nem azért, mert talált új munkahelyet, annyira megvilágosodott, hogy nem jó közöttünk, inkább spirituális tekintetben gondolkodunk.
Tehát az oldalt tanulmányozva én is kicsit közelebb kerültem a buddhizmushoz, így már ténylegesen tudom, hogy a nyugodtság mennyire hozzájuk tartozik az, hogy nem tudnak bántani semmit. Amint az oldalt néztem, úgy gondoltam, hogy még egy buddha témájú könyvvel is meg kell lepnünk a távozó kolléganőnket. Nem lehet az akadály, hogy mi nem ismerjük annyira ezt a vallást, ő tudja ez számára jó, így nekünk el kell fogadnunk. Szuper jó, hogy megtaláltam ezt az oldalt, ennél jobb lehetőséget biztosan nem is találhattam volna, mint a kézműves termékeket forgalmazó webshop, hiszen egyenesen Nepálból érkeznek a termékek, ahol kézműves eljárással készítik azt, nem tömegtermeléssel, ezt minden általuk forgalmazott karkötő vagy hangtál egyedinek számít. Az egyediség pedig nagyon fontos, főleg, hogy ha ajándékozásról van szó, hogy olyat tudjunk adni, olyan meglepetéssel tudjunk a másik fél részére szolgálni, hogy elmondhassuk másnak ilyen nincs. Ez a remek bolt ezt el tudta érni, hogy az általuk fogalmazott termékek mind egyediek legyenek, és én pont ilyen karkötőt keresek, a könyv mellé ez ténylegesen remek ajándék. Amint megérkezett a csomag ki is bontottuk, remek minőség pont olyan, amilyen a képek alapján, reméljük kolléganőnk örülni fog az ajándékának.