Szorult helyzet az irodában

Gimnazista koromban semmi sem érdekelt jobban az irodalomnál: sorra olvastam ki a híresebbnél híresebb versesköteteket, a legörömtelibb és leginkább depresszív regényeket, sőt, még az életrajzi műveket is.

Pár évvel később ez sajnos megváltozott: rádöbbentem, hogy az élethez pénz kell, és – habár nem lehetetlennek – kockázatosnak tartottam az irodalmi pályát, mert amellett, hogy szubjektív, hazánkban nem igazán becsülik meg az irodalmárokat.

Mindezen felül pedig, a “bölcsész” manapság már egyenesen degradáló megnevezésnek számít, aminek nem akartam a céltáblájává válni egész életemre. Úgy voltam vele, hogy a matekhoz egészen jó agyam van, szóval arra a – kissé szomorú – elhatározásra jutottam, hogy könyvelő leszek.

Némi tanulással és átlagon felüli szorgalommal ezt sikerült is elérni: az egyetem után el is kezdhettem egy menő irodában dolgozni. Viszonylag gyorsan belerázódtam a munkába: megtanultam kezelni a kollégák rigolyáit, valamint az ügyfelektől sem kaptam minden nap agyvérzést.

Egyik délelőtt azonban egy egészen furcsa hangra lettünk figyelmesek: mintha egy szabadulni vágyó szörnyeteg kereste volna a kiutat a vízcsövekből. Be is szaladtam nagy sebességgel a mellékhelyiségbe, és megláttam, hogy a vízszint sokkalta magasabb a normálisnál a WC-kben.

A túlvilági robaj alapján, arra a következtetésre jutottunk a munkatársakkal, hogy badarság volna nekiállni pl. a WC pumpálásnak. Ide több, mint valószínű, hogy profi csapat kell.

Együttes erővel neki is láttunk a kutatásnak – ami abban merült ki, hogy kb. 6-an néztünk egy monitort – és a “duguláselhárítás pest megyében” varázsszavak begépelése után, rövidesen rá is bukkantunk a topvizgazfutesszerelo.hu nevű oldalra, ahol elég egyértelmű felvilágosítást kaptunk, arra vonatkozólag, hogy miért nem érdemes különféle házi praktikákhoz folyamodni, ha dugulással állunk szembe.

Az agyon reklámozott lefolyótisztító vegyszereket pl. azért nem tanácsos alkalmazni, mert – a nevük ellenére – képesek súlyosbítani a dugulást, ahelyett, hogy elmulasztanák azt. Ráadásul, ha úgy gondoljuk, hogy mi simán elhárítjuk majd a dugulást, és tovább ügyeskedünk, akkor lehet, hogy olyan betonkemény dugót hozunk létre a lefolyóban, hogy a kiérkező szakemberek majd csak bontással fognak tudni segíteni nekünk.

Azt is megtudhattuk a topvizgazfutesszerelo.hu oldalról, hogy milyen sokéves szakmai tapasztalattal rendelkező, hozzáértő csapatról van szó: olyan speciális eszközöket vetnek be – szükség esetén – dugulás ellen, mint pl. a nagy nyomású WOMA pumpa, megbízható, duguláselhárító spirál, illetve maga a csőkamerázás.

Mindezt elég meggyőzőnek tartottuk a kollégákkal – valójában már a 30 éves szakmai tapasztalat levett minket a lábunkról – és tárcsáztuk is a honlapon feltüntetett számot.

Pár órán belül, szerencsére, meg is érkezett a segítség: mindenféle tétovázás nélkül nekiláttak a duguláselhárításnak a pest megyei irodában. A mögöttük lévő szakmai tudással, továbbá a speciális eszközeikkel nem igazán okozott gondot neki a probléma orvoslása.

Kb. fél óra múlva már újra úgy működött minden, ahogyan eddig: mindegyik WC-t zökkenőmentesen le lehetett húzni, a vízcsövekben bujkáló fenevad pedig végleg elhallgatott.

A topvizgazfutesszerelo.hu csapata nélkül, ki tudja, hogy milyen áradással kellett volna szembenéznünk a könyvelések bonyodalmai helyett.