Számomra ez a tökéletes kikapcsolódás!

Nagyon fontosnak tartom, hogy kikapcsolódjunk a mindennapokban, éppen ezért gyakran meditálok és futok, de van egy új hobbi, amit nem rég vezettem be az életembe, és jobban élvezem, mint eddig bármit!

Mindig is szerettem a kézműves tevékenységeket, és szükségem van arra, hogy valamiben kiélhessem a kreativitásom, ezért kezdtem el szappanokat készíteni.

Alapvetően könyvelőként dolgozom, amit bár szeretek, mert rugalmas és kényelmes, de mondanom sem kell, mennyire monoton.

A szappanok viszont mindig ki tudnak szakítani ebből az egyhangúságból!

Amikor elkezdtem ezzel foglalkozni, egy darabig tök jól tudtam tájékozódni különböző oldalakról a technikát illetően, de színezők tekintetében nem volt egyszerű dolgom!

Nagyon sok gyártó pocsék minőségű színezőt gyárt, de az EazyColours kozmetikai színezők fantasztikus megoldást kínálnak kezdők számára!

Ezek az anyagok teljesen allergén mentesek, ami számomra fontos szempont volt, hiszen nagyon érzékeny bőrrel rendelkezem én is és a gyermekeim is. Sokféle anyag okoz nálunk csalánkiütést, kisebb kiütéseket, de ettől az anyagtól semmi bajunk nem lett, és nagyon kellemes tapintása is van!

A másik fontos szempont az volt, hogy etikus előállítású anyagot vásároljak. Semmiképp nem szeretnék olyan ipart támogatni, ahol gyerekeket dolgoztatnak, vagy állatokon kísérletezgetnek, és ezek a színezők mentesek minden ilyentől.

Az állatok egyébként is különösen közel állnak a szívemhez, vegetáriánus étrendet is folytatunk, és a vegánságra is próbálunk áttérni. Ez utóbbi, bár az étkezés tekintetében még nem sikerült, a kozmetikumok tekintetében igen, és ezek a színezők is teljesen vegánok, aminek nagyon örültem!

Nekem a neon narancs színű színező tetszik a legjobban, de a lányaim a pirosat preferálják. Élénk színűk ellenére szerencsére nem fognak használat közben, így a férfiak sem kapnak frászt tőle kézmosáskor!

Az anyag nagyon könnyen adagolható, jó vele dolgozni, meleg és hideg eljárásokban is alkalmazható. Ez egyébként nagyon ritka, vagy legalábbis én kevés olyan anyaggal találkoztam, ami mindkét szappankészítő eljárás esetén ilyen jól használható lenne.

Ráadásul melt and pure, vagyis átlátszó és fehér alapú szappanokon is jól használható. Nyilván kicsit máshogy néz ki ezen és azon, de ez mindenkinek egyedi döntése, melyik tetszik jobban. Én személy szerint fehér alapon szoktam használni, mert így kellemes, pasztell hatást kelt és a bemélyedéseknél is kontrasztosabb.

És szokták mondani, hogy a jó minőségnek megvan az ára ugye, de szerintem ezek a színezők ahhoz képest jó árban vannak. Ár-érték arányban mindenképpen szuperek, és úgy ha az ember berendel egyszerre egy nagyobb adagot, akkor gazdaságosabban lehet kijönni.

Nekem nagyon beváltak ezek a színezők és alig várom hogy több színben is elérhetőek legyenek! Addig is mindenkinek ajánlom a jelenleg elérhető 3 színt, aki még csak most ismerkedik a szappankészítés világával, mert tökéletesek kiindulópontnak!

És a gyártó egyéb termékeit is érdemes szemügyre venni.

A Mica porok is például nagy számban elérhetőek! Bár ezeket még nem próbáltam, de az Eazy Colours színezőkből kiindulva, szerintem csakis pazar minőségre lehet számítani!

A hobbim következő állomása az lesz, hogy kipróbálom hogy lehet a szappanokat ezekkel a porokkal színezni, mert sokan dicsérik, és érdekesnek is tűnik számomra, mert tele van lehetőségekkel, úgyhogy lehet a következő alkalommal már ebből is fogok rendelni párat! Pláne, hogy nem csak szappanokhoz, de krémekhez, fürdőbombához, sőt még ajakápolókhoz is ajánlott!