Precizitásom titka: a nyomtatóm

Könyvelőként mindig precíznek és pontosnak kell lennem, hiszen egyik fontos feladatom a törvény által előírt határidők betartása és a kimutatások időre való elkészítése. Korábban ez egyáltalán nem volt az erősségem, az egyetemista éveimben még inkább mindent az utolsó pillanatra hagytam. Ilyenkor az adrenalin sokat segített és sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudtam befejezni a beadandókat. Az alaptermészetem azóta sem változott meg, de igyekszem önfegyelmet tanúsítani, hogy ne összecsapott, hanem hogy képzett szakemberhez méltó profi munkát adhassak ki a kezemből.

Persze nem csak a határidő betartása számít, hanem a tartalom is. Nem engedhetem meg magamnak, hogy egyetlen számot is elüssek. Legtöbbször milliós tételekkel dolgozom, így nagyon nem mindegy, ha akár csak egyetlen karaktert is elütök. Hogy biztos lehessek a dolgomban, minden egyes beszámolót többször is leellenőrzök. Dupla monitorral dolgozok, de a sok képernyőtől egy idő után már teljesen begülüzik a szemem, így minden dokumentumot ki szoktam nyomtatni. Tudom, ősi módszer, nem feltétlenül korszerű, de nekem mégis ez működik legjobban. A papíron levő adat nem vész el, közel vihető a képernyőhöz, kíméli a szemem, megbízható és remekül össze tudom hasonlítani a sarokszámokat, hogy ellenőrizzem magam.

Ehhez azonban sokat kell nyomtatnom, amihez pedig profi eszközökre van szükségem.

A nyomtatóhoz persze szükség van tintapatronra is, anélkül nem megyek sokra vele. Mivel nagy felhasználó vagyok, gyakran rendelek ilyesmit, ezért már megvan a bevált beszerzési helyem is: https://nyomtatoalkatresz.hu/patron. Elég elfoglalt vagyok ahhoz, hogy mindenfelé rohangáljak a városban, ezért különösen szeretem, hogy házhoz szállítják nekem a megrendelt termékeket futárszolgálat segítségével, ráadásul ingyen! Ha van valami, amivel engem meg lehet győzni, az az ingyenes kiszállítás. Már maga a puszta tény is sokkal szimpatikusabbá tesz számomra egy céget, de persze, önmagában ez kevés lenne. Ám itt, még megfejelték a dolgot azzal, hogy hiszen mennyiségi kedvezményt is kaphattok, ha több terméket rendelek meg egyszerre. Nyilván ez nem csak rám igaz, hanem bárkire, aki innen rendel.

Nem tudom mások hogy vannak vele, de számomra nagyon fontos, hogy egy weboldal, főleg egy webshop igényes, és jól átlátható legyen. A nyomtatoalkatresz.hu oldala is ilyen: egyből megtaláltam az elérhetőségeiket, mind az e-mail címüket, mind pedig a telefonszámukat. Fel is kellett őket hívnom némi útmutatásért, mert hát bevallom, egyáltalán nem értek a nyomtatókhoz. Szerencsére nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, így nekik hála már tudtam, hogy pontosan mit is kell keresnem. Egyébként az oldalukon egyáltalán nem nehéz eligazodni, ha például tonert keresünk, mert számtalan nyomtatótípus megtalálható az oldalukon, amire rákattintva tudunk böngészni, az adott típushoz tartozó kellékek között.

Mivel én az eredetiség híve vagyok – bár emiatt sokszor nincs szerencsém –, így csak eredeti tonert és patront vásárolok. Ugyan itt a nyomtatoalkatresz.hu-nál vannak minőségi utángyártott termékek is, mégis az eredeti mellett tettem le a voksom. Ezekre van gyártói garancia is, méghozzá szerintem elég sok. Gyártótól függ, de a garancia ideje 3 hónap. Egyéb kellékanyagok esetében pedig akár egy év is lehet.

Ha már ezen az oldalon jártam, körülnéztem a papírok között is. Van rengeteg fotóm, amit ki szeretnék nyomtatni, de szerencsére találtam megfelelő fotópapírt is, na meg persze simát is, vagyis gyakorlatilag mindent be tudtam szerezni, ami csak eszembe jutott és a nyomtatáshoz szükséges.