Könyvelőként is lehet menő futócipőm

Bár a könyvelés nem a legizgalmasabb szakma, én valahogy mégis a szerelmese lettem. Persze tudom, hogy milyen rémhíreket lehet hallani a pályakezdő könyvelőktől és egy cseppet sem állítom, hogy ne lenne benne némi igazság, azonban a sokszor éjszakába nyúló munkaórák egy bizonyos idő után igencsak kifizetődnek, ezt garantálhatom mindenkinek. Meg hát amúgy is, mindig az elindulás a legnehezebb, nem igaz?

Másrészt nem is olyan száraz ez a munka, mint azt sokak gondolnák. Rengeteg ember megfordul ugyanis nap, mint nap az irodánkban, akikkel sokszor szóba elegyedek a munkám elvégzése mellett. A múltkor például megkérdeztem egy hölgyet, hogy milyen cipő van rajta.

Egyfajta terepfutócipőnek tűnt, de ami igazán felkeltette benne az érdeklődésemet, az az volt, hogy már kívülről borzasztóan kényelmesnek tűnt. Régóta szeretnék már én is egy kényelmesebb lábbelit ide az irodába, mert már torkig vagyok a sok tűsarkútól, a dress code pedig alapvetően megengedné a sportosabb cipők viselését is.

A hölgy azt mondta, hogy egy terepfutócipő webshop volt a segítségére a vásárlásban. Vagyis nem is tulajdonképpen webshop, csak egy weboldal szimplán, ami a cipoteszt.hu névre hallgat. Onnan ugyanis cipőt rendelni, vásárolni nem lehet. Közvetlenül legalábbis nem. A cipoteszt.hu egy olyan oldal, ahol rengeteg futócipő és terepfutócipő részletes és szakértő értékelését olvashatja el az ember. Ez az oldal tehát tökéletes mindazoknak, akik nem csak bemennek egy cipőboltba és leveszik az első pár lábbelit a polcról, hanem azoknak, akik szeretnének egy hosszútávú és remek befektetésről gondoskodni a talpaiknak.

terepfutócipő webshop

Az oldalon az értékelt cipőket szűrheted utcai futócipőkre, terep futócipőkre, valamint karbon lemezes futócipőkre is. Ha nem típusok szerint érdeklődnél elsősorban, hanem az anyagiak érdekelnek jobban, akkor pedig ár szerint is keresgélhetsz. Húsz ezer forintos intervallumokban tudsz rákeresni a véleményezett cipőkre. Végül de nem utolsó sorban böngészhetsz a márkák szerint is. A kimondottan futók körékben ismert márkáktól kezdve egészen a világmárkákig mindent megtalálsz a listában. Csak hogy pár példát említsek: Hoka, Mizuno, Nike, Salomon, Altra, és még sorolhatnám…

Na de miért is olyan végképp praktikus ez az oldal? Ha már rákerestél a cipőkre valamilyen kategória szerint, ott tovább szűrheted az eredményeket rengeteg dolog alapján. Beállíthatod, hogy milyen talpszerkezetet szeretnél, mire fogod használni, milyen legyen a lábfej szélessége, stb.

Ha pedig rákattintasz egy cipőre, akkor annak az “adatlapján” el is olvashatod a róla készült részletes leírást, ami rengeteg szempont alapján értékeli az adott lábbelit. Egy tízes skálán értékelve is van minden cipő, illetve nem csak az előnyök, hanem az összes hátrány is fel van sorolva. Nem is csoda, hiszen az oldalnak tényleg nem a vásárlásra ösztönzés a lényege, hanem hogy az összes hideg-meleg elmondásával segítsen neked kiválasztani a legmegfelelőbb futócipőt.

Nyomon követheted egy grafikon segítségével a cipők ár történetét is, illetve árfigyelőt is beállíthatsz egy cipőhöz, ami jelez, ha éppen lejjebb esnek a számok. Most felmerülhet a kérdés benned, hogy mégis milyen számok, ha az oldalon nem is lehet a cipőket megvásárolni. Ezt tény és való, azonban minden cipőnél fel van tüntetve, hogy hol, melyik webáruházakban elérhető, továbbá az is, hogy az adott helyeken éppen mennyiért juthatsz hozzájuk.

Mondanom sem kell, hogy engem kilóra megvett ez az oldal, és miután a hölgy mindenről tájékoztatott én magam is részletesen átböngésztem egy szabad fél órámban. Sikerült találnom egy olyan cipőt, ami az én lábamnak teljesen megfelelő, valamint a mindennapokra is tökéletes. Nem utolsó sorban pedig fekete, és nem túl sportos, hogy ne legyen elfogadható a munkahelyi szettek mellé.

Így nem kell már többet szenvednem a kényelmetlen topánkákban, hiszen ez a remek terepfutócipő webshop, vagy inkább weboldal, amely a cipoteszt.hu névre hallgat, megoldotta ezt a problémámat.