Könyvelés VPN szerveren keresztül

A könyvelés nagy előnye, hogy gyakorlatilag bárhonnan elvégezhető. Csak az előírásokat és könyvelési szabályokat kell ismerni, helyileg viszont nyugodtan lehetek én közben a nappalimban is. Most viszont könyvelő irodánk egy nagy halra vadászik, ha ezt a céget sikerül megnyerni, akkor hosszú évekre biztosítva van a fennmaradásunk. Ebben a versenyben viszont hátrány, hogy Magyarországról végeznénk a könyvelést. Egy informatikus szakértőt hívtak segítségül vezetőink a probléma áthidalására, aki rögtön meg is mondta, hogy egy VPN szerverre lesz szükség. Azon keresztül kommunikálva ugyanis az IP cím rejtve marad. A rackforest.com-ot (https://rackforest.com/szolgaltatasok/vpn/) ajánlotta, mint az egyik legszínvonalasabb magyarországi szolgáltatót a VPN szerverek piacán.

De mi is az a VPN? A VPN nem más, mint egy virtuális magánhálózat (az angol Virtual Private Network rövidítéséből). Ez egy számítógépes hálózat fölött álló másik hálózatot jelent, és attól privát, hogy a rajta keresztül átfutó forgalom az eredeti hálózaton nem lekövethető, mivel titkosított. A kezdetekben a vállalatok eredeti célja az volt vele, hogy a belső hálózatot a távmunkát végző dolgozók is elérjék, így sokan még most is az interneteléréssel azonosítják.
Ez azonban valójában nem internetelérés, hiszen a működéséhez szükséges az internetkapcsolat. Az eredeti felhasználás oka az volt, hogy ezen a hálózaton keresztül átmenő információ nem lesz kívülről könnyen hozzáférhető, vagy lehallgatható, mivel egy titkosított csatornán folyik. Manapság egyre inkább az az előnye népszerűbb, hogy az interneten névtelenül jelenhetünk meg általa, mégpedig azért, mert a VPN szerver elrejti az IP címünket. Ennek a megoldásnak hála, a weboldal tiltások és IP cím szűrések miatt sem kell aggódni. VPN használatához viszont mindenképpen VPN szerver bérlésére, vagy vásárlására, illetve VPN kliens telepítése van szükség.

https://rackforest.com/szolgaltatasok/vpn/

Nagyon szimpatikus a rackforest.com-ban, hogy tisztában vannak azzal, hogy az ügyfél laikus, nem szakember, így az oldaluk is csak a legszükségesebb helyeken megy át szaknyelvibe, és javarészt jól érhető, hétköznapi megfogalmazások jellemzik. Nem várják el az ügyfelektől, hogy mindent tudjanak és különféle technikai jártassággal rendelkezzenek. Helyette inkább profi tanácsokkal látják el az ügyfelet annak érdekében, hogy a számára legkedvezőbb megoldást érhesse el.

A 2014-ben alapult rackforest.com azóta rengeteg pozitív referenciát és értékes tapasztalatot halmozott fel. Szervertermeik Budapest három jól elérhető pontján találhatók. Meghatározó értékeik az ügyfélközpontúság és a szerver tökéletes biztonságára törekvés. Biztonság, minden értelemben. Mind a többszörösen ellenőrzött hőmérséklet és tűzvédelem szempontjából, mind pedig a zártláncú videórendszerrel és portaszolgálattal biztosított hozzáférés szempontjából. Az ügyfél ingyenesen parkolhat a szervertermeknél és szervereihez a nap 24 órájában hozzáférhet, probléma esetén pedig a segítség mind hardware, mind hozzáértő szaktudással rendelkező adminisztrátor személyében biztosított.

A rackforest.com megannyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek a webmester szolgáltatástól kezdve a szerver és szoftver bérlésen át a domain regisztrációig. A virtuális magánhálózat szolgáltatása lehetővé teszi a vállalaton belüli biztonságos kommunikációt még akkor is, ha egy kitelepedett irodáról van szó. Minden a hálózaton átfutó adatot biztonságban tudhatunk tehát. Ha ez még nem lenne elég, bizony 0-24-ben gondoskodnak a szünetmentes áramellátásról, 1 Gbit/s külföldi és belföldi internet kapcsolatról, továbbá 24 órás szerverelérésről is. Szerintem mindenki megtalálja nálunk az igényeinek tökéletesen megfelelő szolgáltatást.

A VPN szerver bérlése kifejezetten kedvező áron érhető el a rackforest.com-nál, úgyhogy jó eséllyel tőlük fogja igénybe venni cégünk a VPN szervert. Ha ezek után részletesebben is szeretnétek rákeresni, akkor: https://rackforest.com/szolgaltatasok/vpn/.