Könyvelés vagy vendéglátóhely?

Sosem gondoltam volna, hogy a könyvelés felé fog vezetni az utam. Bár gyerekkoromtól kezdve tudtam, mit csinál egy könyvelő – nagymamám ugyanis többek között főkönyvelőként dolgozott korábban, és sokat mesélt nekem arról, hogy dolgozott a számokkal -, de sokáig nem éreztem magamhoz közel ezt a szakmát. Aztán valami megváltozott: rájöttem, hogy szeretem a rendszert, könnyen rááll erre az agyam és kifejezetten átláthatónak találom azt, ami sokaknak zavaros. Persze ott volt mindig a kreatív oldalam is és az alkotás iránti vágy, így gyakran néztek rám furcsán amiatt, hogy mégis hogy fér meg egymás mellett ez a két, egymástól valóban távoli dolog, nekem pedig ez lett a természetes.

Azért sokáig kacérkodtam a fine dining világával is. A mai napig szívesen nézegetek a neten a vendéglátással kapcsolatos oldalakat. Leginkább a különböző eszközök és a terítékhez szükséges kiegészítők tárháza tud lenyűgözni, ha nem az ételkölteményekről van szó. A minap egy nagyon érdekes weboldallal találkoztam, amivel szeretném megismertetni a blogom olvasóit is, hátha akadnak köztük olyanok, akik a vendéglátásban dolgoznak, vagy ilyen vállalkozásuk van. (Ráadásul az oldalról megtudtam, hogy menzákat és a közétkeztetésben résztvevő cégeket is ellátnak, egyik újabbnak mondható vonaluk pedig a fine dining felé nyit.) No de nem is csigázom tovább a kedélyeket, ezen az oldalon ugyanis minden jót megtalálhatunk, ha konyhai eszközökről van szó. A repertoárba kell néhány aluminium edény, vagy éppen báreszközökre van szükség vagy különleges tányérokra, ami csak még gusztusosabbá teszi a kínált ételeket? Itt tényleg számtalan kategóriából választhatunk, nem csak az aluminium edények közül, ha a termékpalettáról van szó, ráadásul majdnem 10 ezer árucikk közül! Lenyűgöző, ugye? Engem abszolút meggyőztek.

Különlegesség az oldalon, hogy kiváló minőségű aluminium edényeket, magas minőségű, rozsdamentes acél edényeket is forgalmaznak, amikre ráadásul 10 évnyi garanciát vállalnak. De érdemes több terméküknél is megtekinteni, mennyi a garancia ideje – a magas minőség ráadásul mindegyik terméknél garantált!

Remélem, hogy tudtam érdekeset mutatni és egy olyan oldalt ajánlani, ami hasznos lehet a különféle tematikájú éttermek és cukrászdák számára. Ráadásul csak úgy olvasgatni, informálódni is kiválóan lehet az oldalon, mert többek között egy gasztronómiai enciklopédiát találunk az egyik linken. Noha pár kifejezést ismertem, nekem nagyon hasznos és izgalmas volt ez a “kis” lista.