Jó tanácsok fürdőszoba szekrény választásához egy könyvelőtől

Tudjátok, ahogy a Hupikék Törpikék is kezdődik, épp úgy igaz rám is, hogy de a könyvelők élete nem csak játék és mese… Hallottál már a lakásfelújításról? Mindennek a megbonyolítója és megrontója – már ami a munkafolyamatokat illeti, végeredményében persze minden szép és jó lesz, efelől nincs kétség.

Nálam legutóbb a fürdőszoba került sorra, teljesen falakig visszabontottunk mindent és a nulláról újraépítettük a helyiséget. A csapok, a WC csésze, a fürdőkád, minden egy kicsit arrébb költözött, egy sokkal logikusabb elrendezést kialakítva ezáltal. Az i-re a pontot persze a megfelelő berendezés tette fel, de ez nem volt olyan egyszerű kör, mint amilyennek hangzik.

A fürdőszoba szekrény kiválasztása egyáltalán nem olyan magától értetődő, mint azt egyébként sokan gondolják. Rengetegféle típus létezik, már a funkcióját illetően is és akkor még a kinézetről nem is esett szó. Szerencsére találtam egy oldalt, a FürdőSzoba Ötleteket, ahol mindent szépen rendszerezve leírtak, ami egy ilyen témakörben szóba jöhet és így már sokkal könnyebb volt nekem is végiggondolni, hogy milyen elvek mentén válasszam ki a számomra megfelelőt. Ezeket a tippeket ha meg akarjátok találni, akkor a http://furdoszobaotletek.hu/a-furdoszoba-szekreny-a-furdoszoba-trendek-alappillere.html címen keressétek!

Első körben érdemes tisztázni magunkban, hogy mire szeretnénk használni a szekrényt. Csupán esztétikai szerepet töltene be? Kvázi csak hogy legyen egy a fürdőben? Vagy szükségünk is van a helyre? Általában a falra szerelhető tükrös szekrény, a mosdó alá rakható tároló és a teljesen külön egységet képező szekrények vagy polcok között szoktak vacillálni az éppen a lakberendezés küzdelmeivel viaskodó tulajdonosok. Nálam szerencsére hatalmas a hely, így abból a szempontból nem kell vakarnom a fejemet, hogy mi fér és mi nem fér el, inkább csak azt kell néznem, hogy mi az, ami számomra a leginkább praktikus. Nagyon tetszenek például azok a fürdőszobák, ahol a fal hosszán egy óriási tükör húzódik csak és nincs szemmagasságban szekrény. A sminkes holmikat lehet a pultra is pakolni, vagy a pult alatti szekrénybe. Na igen, ez akkor adja is magát, hogy egy mosdó alatti szekrényre mindenképpen szükség van. De mi a praktikusabb ebben az esetben? Egy fiókos vagy inkább egy ajtós megoldás? Nekem a fiókos jobban tetszett az üzletben ezért azt választottam, de itt leginkább azt érdemes végiggondolni, hogy mekkora helyünk van kinyitni az ajtót. Ha elegendő, akkor teljesen mindegy, ha viszont szűkös a helyzet, akkor ne legyünk restek elvinni magunkkal azt a centit, mert nagyon ciki otthon szembesülni vele, hogy pont egy centi híján nem lehet kinyitni az ajtót.

Ezen kívül még választottam egy olyan egyszerű bambusz polcot, ami megadja a helyiségnek az a trópusi hangulatát, amitől mindig jobb kedvem lesz és mindeközben meg minden törülköző és kosár, wc papír meg ilyesmik ráférnek. Szerintem nagyon jó döntés volt…

Szóval ha fürdőszoba felújításba vágjátok a fejszéteket, ne aprózzatok el semmilyen részletet, a fürdőszoba szekrény kérdését pedig különös fontossággal kezeljétek, mert meghálálja majd magát, amikor épp még egy kis apróságot akartok majd elsuvasztani és lesz hova. Nézzetek körül a furdoszobaotletek.hu-n és mindenre választ találtok!