Ezeket a gyógytornászokat elkönyvelhetjük a legjobbnak

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen fontos lesz számomra a könyvelés és ennyi részén fogja érinteni az életemet. Alapból már maga a foglalkozás megnevezése gyerekkorom óta velem volt, mivel ez volt a nagymamám munkája. A könyvelésből akkoriban csak annyit értettem meg, hogy mama mindig reggelente felment az irodájába, ügyfelekkel foglalkozott, majd este lejött. Sosem képzeltem bele mélyebb dolgokat.

Aztán én is vállalkozó lettem és hirtelen megváltozott minden. A könyvelés elengedhetetlen része lett az életemnek, hiszen ezen keresztül lehettem biztos abban, hogy megfelelően adóztam és beadtam minden nyilatkozatot. Ezt követően pedig az egyik barátomból is könyvelő lett. Sosem gondoltam volna ezt a srácról, de meglepően jól értett a számokhoz. Szóval röviden összefoglalva, nagyon becsülöm a könyvelők munkáját és nem is tudnám, hogy hol lennék az ő segítségük nélkül.

Ahogy gyógytornászok nélkül is sokkal fájdalmasabb lenne az életem. Az ülőmunka miatt rendszeres fájások voltak a hátamban és tudtam, hogy ennek hosszútávon sokkal komolyabb következményei is lehetnek. Éppen ezért voltam olyan boldog, mikor megláttam a gerinctorna mckenzie kiírást az interneten. Az egyik ismerősömtől már korábban hallottam a Therapy4U csapatáról, mivel nála is nagyszerű eredményeket értek el. Kíváncsian fel is mentem az oldalukra, hogy kicsit tájékozódjak arról, hogy mit is rejt a gerinctorna mckenzie megnevezés…

Már az egy nagyon pozitív csalódás volt, hogy az oldal mennyire érthetően volt kialakítva. Nem kell mélyen értenünk a számítástechnikához ahhoz, hogy könnyedén navigáljunk a különböző menüpontok között. Mindenkinek ajánlom egyébként, hogy töltsön el pár percet a kezdőlapon, mivel nagyon hasznos információkat lehet már innen elérni. Ezen keresztül megismerhetjük azt, hogy a Therapy4U csapatának milyen hozzáállása van az egész szakmához, illetve, hogy már 30 éves tapasztalattal rendelkeznek. Utóbbi szerintem nagyon fontos, ha gyógyításról van szó, hiszen ennyi idő alatt már rengetegféle problémával találkozhattak és óriási eséllyel a miénk sem lesz újdonság nekik.

Engem elsősorban azonban a gerinctorna mckenzie módszere érdekelt. A „kezelések” menüponton belül ennek is jobban utánanézhetünk. A hozzátartozó leírás tömör és lényegretörő, de ettől függetlenül mindent elmagyaráz arról, amit érdemes tudni eme módszerről. Alapból ne úgy képzeljük el, mint egy átlagos gyógytornát. Ezalatt azt értem, hogy a terapeuta személyre szabva fogja kidolgozni a nekünk megfelelő mozdulatsort. Elsőként megkeresi, hogy mi a fájdalmunk forrása és az egész gyakorlatot ahhoz igazítja. Ez számomra egy teljes újdonság volt, de a meglepetések itt még nem értek véget.

Mivel a mckenzie módszer nem igényel rendszeres tornára járást, hiszen otthon is el tudjuk végezni. Ez többek között azért is nagyszerű, mert így csak egyszer kell fizetnünk a kezelésért. Pedig a rendszeres gyógytornára rengeteg pénzt ott lehet hagyni, így azonban magunktól meg tudjuk oldani az egészet. A pénz mellett ez azt is jelenti, hogy az időnkkel is spórolhatunk, hiszen nem kell eljárni egy külön helyre.

Nem akartam kihagyni ezt a forradalmi ajánlatot, úgyhogy fel is keretem őket. A telefont azonnal felvették és megbeszéltünk egy mindkettőnk számára megfelelő időpontot. Alig bírtam elhinni, hogy ilyen egyszerű lehet az egész. Maga a torna olyan volt, mintha megvilágosodtam volna. Nem is gondoltam volna korábban, hogy tényleg lehet hátfájás nélkül élni! Azóta minden nap rendszeresen csinálom és a gerincproblémáim már alig jelentkeznek.