Egy könyvelőnek is szüksége lehet salgó polcrendszerre

Aktakukacok generációja – egy könyvelő családfája

Olvasni ilyenről híres emberek körben, hogy: zenész családba született. Vagy: színész családba született. De hallani például úgynevezett orvos dinasztiákról is, ahol dédapától kezdve a nagypapán keresztül a legkisebb fiúig mindenki orvosnak tanult. Ezzel a jelenséggel és az ehhez kapcsolódó megkülönböztetett figyelemmel már az iskolában szembesülünk. Osztálytársaink lesznek ugyanis az úgynevezett “tanár gyerekek”, akiknek az édesanyja vagy édesapja lehet. hogy éppenséggel a szomszéd osztály matektanára. Ha a mi családunkat kellene ebből a szempontból jellemeznem, akkor leginkább azt mondanám, mi “aktakukac család vagyunk”. A nagymamám gépírónő volt, édesanyám titkárnő, édesapám könyvelési igazgató. És hogy, hogy nem, engem is eme szép szakma felé terelt az élet: könyvelő irodát vezetek.

Amikor ezt a szakmát választottam, persze édesapám nem árult zsákbamacskát. “Bitang nehéz lesz fiam, jól kösd fel a nadrágodat” – ez volt az útravaló a szülői háztól. Nos, az idő ebben őt igazolta. Nagyon sokat kellett tanulnom és tapasztalnom ahhoz, hogy odáig jussak, ahol most, és saját könyvelőirodát vezethessek. Sok verejtékkel tapostam ki az elért sikereket, és sokszor úgy éreztem, csak nagyon lassan lépdelek felfelé a ranglétrán. De ma már mégis azt érzem, elmondhatom, megérte. Most már nem azzal a kihívással kell szembenéznem, hogy esetleg nem tudok megoldani egy előttem álló, bonyolult ügyet. Sokkal inkább azzal, hogy hova teszem azt a rengeteg iratot és papírt, amit az évek során felhalmoztam, és amelyeket a törvény szerint köteles vagyok megőrizni.

Otthonra is megéri salgó polcrendszert beszerezni a megfelelő irattároláshoz

Egy ismerősöm javasolta, hogy fektessek be salgó polcrendszerbe, ez éppen elférne a pincében, és így megoldódna a felhalmozódott irat kupac tárolásának a problémája is. Salgó polcrendszer, gondoltam magamban, azt se tudom, mi fán terem, életemben nem hallottam róla. Addig-addig vakartam a fejem míg mondom, csak megnézem, mit lehet róla találni a neten… Így bukkantam rá a Rackinglog oldalára, akik egyedülálló salgó polcrendszer kínálattal rendelkeznek az országban. Ráadásul, mivel az egyik legrégebb óta működő vállalat ebben a szegmensben Magyarországban (1969-ben kezdték meg a működésüket, ha egészen pontos akarok lenni), így abszolút megbízható szakértelmemmel és tudással rendelkeznek. Így akár még az ilyen kis Közenincs Jancsik is tanulhatnak és épülhetnek abból, amit a Rackinglog a számukra ajánlani tud.

salgó polcrendszer
A nagy teherbírású salgó polcrendszer majd’ 500 kilóig is terhelhető polconként

Hogy kicsit közelebbről megismerjem a salgó polcrendszert, hát megnéztem az oldalukon, mit is kell tudni ezekről a híres neves polcokról. Ha Ti is hozzám hasonlóan járatlanok vagytok a témában, akkor jól figyeljetek! A salgó polcok általában nagy teherbírással rendelkező fém polcok, különböző méretben. Legtöbbször azonban a faltól falig megoldást szokták kihasználni, így igazán sok áru raktározására szolgál. Magánszemélyek és vállalkozók, irodaházak számára egyaránt praktikus megoldás lehet, ha legalább annyi irat tárolását szeretnék professzionálisan megoldani, mint jómagam. Ahogy közelebbről megnéztem a Rackinglog salgó polcrendszer kínálatát, rájöttem, hogy nem csak hogy megbízható minőséget kínálnak, de modern technológiával is dolgoznak! Így aztán csavarmentes megoldásuk sokak számára kedvelt, akik a salgó polcrendszereket választják raktározásra.

És ha mindez nem lenne elég, itt a csavarmentes kivitel!

Itt egy pillanatra meg kellett állnom, hogy mély levegőt vegyek, csak utána folytattam tovább az olvasást. Már így is rengeteg információt kaptam a salgó polcrendszerekről, de hogy még csavarmentes változatban is elérhetőek? Megáll az ész! Pedig így igaz, ráadásul ez a verzió sokkal nagyobb rugalmasságot ad a felhasználójának mind tárolásban, mind pedig összeszerelésben. A Rackinglog ráadásul tanúsítvánnyal és gyártó garanciával rendelkezik, így aki tőlük vesz salgó polcot, úgy látszik, extrán biztosítottuk. Ezen felül minőségi alapanyagokkal, horgonyozott acélból dolgoznak, így minden vásárlójuk biztos lehet a polcrendszer tartósságában és biztonságában. Ha valaki pedig a tartósságon, a minőségen és a strapabíráson kívül pedig az esztétikára is fektetne hangsúlyt, a Rackinglog ebben is készséggel áll rendelkezésre. A salgó polcok ugyanis esztétikus, festett kivitelben is megrendelhetők, így otthoni használatra is alkalmasak, külalak szempontjából is.

Mivel azonban könyvelési szakember vagyok, én a számokból értek igazán, ezért ebben az esetben is érdekelt, mennyi az annyi. Ha Ti is hozzám hasonló kocka szakik lennétek, hadd osszak meg néhány érdekes adatot is Veletek. A polcok valóban nagy teherbírással rendelkeznek, 130 kilótól 450 kilóig terhelhetőek, polconként. Ez nagy szó, ugyanis egy-egy ilyen salgó polcrendszerkeret így akár 1500-3600 kilót is elbírhat. A polclemezek variálhatók, 3,3 centiméterenként lehet állítani őket. Így ha megváltozna, amit tároltok a polcokon, netán tán egyik alkalommal átpakolnátok őket, a polcok magasságát az akasztók segítségével át könnyedén át tudjátok állítani. De ha már az akasztóknál és az állíthatóságnál tartunk: képzeljétek, ezeket a polcokat úgy alakították ki, hogy akár saját magad is összeszerelhesd! Ennek persze meg van a saját menete, de a Rackinglog már a honlapon segít a megfelelő összeszerelési útmutatóval.

Így telepíts salgó polcrendszert egyedül az otthonodban

Ha kíváncsi vagy a lépésekre, íme: először a talpakat kell felállítani, és figyelni kell rá, hogy a beakasztó fülek felfelé, és ne lefelé nézzenek. Ha ez meg van, akkor a beakasztó fülekre rá kell helyezni a vízszintes összekötőt. Ha mindezt megfelelően rögzítettük, akkor jöhetnek a keresztet formázó ferde összekötők, majd a gerendák (ezeket sínnel lefelé helyezzük fel!). És ha mindennel meg vagytok, és sínek is lefelé helyezkednek el, akkor ezekre a sínekre jönnek rá végezetül a polc lemezek. Ha ez elsőre kicsit bonyolultnak is hangzik, szerencsére a weboldalon még ábrák is segítenek az eligazodáshoz. Úgy érzem, ezzel akár még én is szívesen megpróbálkoznék otthon, ki tudja, talán még sikerrel is járnék! Persze most nagy a szám, eléggé felbátorodtam… de ha meggondolnám magam, és mégsem próbálkoznék meg egyedül a telepítéssel, azzal sincs semmi probléma. A Rackinglog ugyanis profi csapattal rendelkezik, akik bármely előre egyeztetett időpontban kiszállítják és összeszerelik a megrendelt salgó polcrendszert.

És ha még ez sem lenne elég, rengeteg hasznos kiegészítőt is beszerezhetünk, hogy még komfortosabbá és egyszerűbbé tegyük akár az otthoni tárolást is. Így például beszerezhetünk címketartót, tároló elemeket, elválasztókat, sőt, oldalfalat is a salgó polcrendszerünkhöz! Nekem abszolút felkeltette az érdeklődésemet ez a lehetőség, és most már szinte biztos vagyok benne, hogy fogok árajánlatot kérni a Rackinglogtól. Ez általában egy igényfelméréssel kezdődik, ezt követi a tervezés fázisa. Itt lehetőség van pontosítani, mennyi hely áll rendelkezésre, mit és milyen mennyiségben szeretnénk tárolni… Legjobb persze, ha alaprajzot is tudunk biztosítani, de ha ez nem áll rendelkezésre, akkor sem kell aggódni. A Rackinglog 1-3 nap alatt meg fogja osztani terveket és az egyedi árajánlatot, ha pedig minderre rábólintottunk, kezdődhet is a gyártás és a telepítés. Szinte már látom is magam előtt a csodaszép, új polcokat… na meg persze a tiszta és rendezett irodámat, amelyet végre megszabadíthatok a felhalmozott iratoktól! Engem meggyőzött ez a megoldási mód – és Benneteket?