Egy könyvelő is tud téli gumit cserélni? Nem igazán

Szeretném elmesélni nektek tegnapi történetemet, mely nagyon tanulságos volt számomra és lehet számotokra is, ha ti magatok akartok téli gumit cserélni. Mint tudjátok több, mint 10 éve dolgozom könyvelőként. Az ügyfeleim többsége nagy cég vagy vállalat ezért legfőképpen én szoktam kijárni hozzájuk. Ebből következik, hogy rengeteget használom az autómat, elmondhatom, hogy nekem ez tényleg nélkülözhetetlen munkaeszköz.

Idén, mint ahogy az elmúlt években is egy remek, hosszú nyarunk volt valószínűsíthetően a globális felmelegedésnek. Valójában mindegy is, hogy minek, de a lényeg, hogy úgy gondoltam a hosszú nyár után, egy hosszú ősz következik majd, rövid és nem túl hideg téllel. Ahogy láthatjuk nem így lett, talán túl naiv voltam. Szinte egy hétről a másikra beköszöntött a tél, szinte semmilyen átmenettel. Egyből hideg lett, sokat esik az eső, csúszósak lettek az utak, volt olyan reggel, hogy fagyott is. Így gondoltam nem várok tovább és idén majd én cserélem le a gumikat az autómon.

Ezt vasárnap meg is tettem, nem volt nagy ördöngösség, hiszen láttam már ezt számtalanszor és gondoltam pénzt is spórolok vele. Nem így lett, mert amikor hétfő reggel lementem a kocsimhoz nagy meglepetés várt.

Az egyik abroncs teljesen le volt eresztve. Tudtam, hogy ezzel nem lehet elindulni így, megvizsgáltam az abroncsot is és láttam rajta egy repedést.

Mivel tudom, hogy az én autómra elég speciális abroncs méretek kellenek, így gyorsan elkezdtem keresni az interneten és szerencsémre rátaláltam a következő oldalra, ahol elképesztő mennyiségű gumiválasztékkal találtam szembe magam. Ez az oldal pedig nem más, mint a gumidiszkont.hu.

Az elején nagyon morcos voltam, hogy új szettet kell vennem, de ez nyomban el is múlt, amikor megláttam, hogy biza, itt téli gumi akció van! Alaposan körbe is néztem az oldalon, mert hát, az abroncsok azért nem számítanak olcsó mulatságnak. Elképedtem, amikor megláttam a 40-50%-os kedvezményeket a webshopban! Ki is néztem magamnak egy jó kis abroncsot.

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol egy hölgy vette föl a telefont és nagyon készségesen segítettek nekem. Megnézte, és az adatbázisban és szerencsémre pont volt raktáron abból a fajta abroncsból, amire nekem szükségem volt. Elmondta, hogy vagy kiszállítással tudom átvenni a gumit vagy munkaidőben személyesen is el tudok menni hozzájuk. Hívtam egy taxit és elszaladtam az átvételi pontra, ami egyébként Miskolcon található. Szerintem ennyi gumit még nem láttam egy helyen, mint náluk, hirtelen azt gondoltam, hogy itt a világ összes fajta gumija megtalálható és szinte majdnem. Továbbra is ugyanazzal a kedvességgel fogadtak, mint a telefonban, azonnal kiszolgáltak. Kicsit beszélgettem az eladóval, elmondtam, hogy mi a problémám. Mondta, hogy rengetegszer találkoztak már ezzel a problémával, valószínűleg a nem megfelelő tárolás miatt történhetett ez a gumimmal. Ellátott egy-két tanáccsal, hogy otthon hogyan tároljam az abroncsokat, mire figyeljek a téi és nyári gumi kapcsán. Azt hiszem örökre megfogadom, hogy ezentúl csak szakemberrel fogom elvégeztetni a gumicserét. Ezután szintén taxival visszamentem a kocsimhoz, lecseréltem az abroncsot az újra és rohantam dolgozni.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy olyan téli gumi akciót találok a balszerencsémnek – vagy éppen a jó szerencsémnek, nézőpont kérdése – köszönhetően, aminek hála féláron megtudtam venni azokat a minőségi téli gumikat, amikhez foggal-körömmel ragaszkodom.

A történetnek két fontos tanulsága van. Az egyik, figyeljünk oda arra, hogy szakemberrel végeztessük el a téli-nyári gumicserét, erről egyébként a gumidiszkont.hu oldalán található blogban is tudsz olvasni. A másik, hogy sikerült rátalálnom erre a cégre, melyet bátran ajánlok mindenkinek, hiszen árban, választékban, segítőkészségben abszolút felveszik a versenyt másokkal és biztos, hogy a következő alkalommal is tőlük fogok rendelni, tegyetek ti is így!