Beszéljünk egy kicsit a cégalapításról

Könyvelőként szerettem volna mindig is dolgozni, de az élet egy picit más irányba vitt, így mással foglalkozom, de nem adtam fel, hogy egyszer elvégzem az ehhez szükséges képzéseket és egy napon valóban könyvelővé válok majd. Részben ezért is van az, hogy igyekszem frissen tartani a tudásomat ezen a téren, és gyakran már unaloműzőként is olvasgatok érdekességeket ebben a témában. Ezért is van az, hogy az ismerőseim gyakran fordulnak hozzám a kérdéseikkel, na meg persze azért is, mert van benne tapasztalatom.

Van egy szuper oldal, amit szoktam is ajánlani mindenkinek, akár tájékozódásra, akár a vonatkozó szolgáltatások ajánlása végett is. Nem véletlenül, hiszen a topcegalapitas.eu honlapján bőven ellátnak információkkal, ami a cégalapítást, illetve a cégalapítás költségeit illeti, mindemellett szolgáltatásaik is rendkívüliek. Utóbbit nem véletlenül mondom: én is igénybe vettem.

Az imént linkelt oldal első tanácsa például cégalapítást tervezőknek: keress egy könyvelőt! Nos, nem is kell mondanom, hogy egyet értek az első ponttal, hiszen egyértelműen ez az első helyes lépcsőfok a cégalapítás felé, persze, miután egyáltalán letisztáztuk magunkban, hogy mit szeretnénk csinálni, és mekkora felelősség egy céggel rendelkezni. Szóval, amikor a könyvelőhöz megyünk, addigra már legyenek ötleteink, elképzelésünk, elhatározásunk, legyen helyén a felelősségérzetünk, és legyünk tisztában azzal, mekkora fába tervezzük vágni a fejszénket. Na, ha mindez megvan, akkor indulhatunk el a könyvelőhöz, vagy a topcegalapitas.eu-hoz, hiszen ők segítséget tudnak nyújtani abban, hogy meg tudjuk alapítani a saját vállalkozásunkat.

Továbbá székhelyünk is kell, hogy legyen, ahová a hivatalos megkeresések érkezhetnek, ahol megtalálhatnak minket a hivatalos személyek, stb. Ehhez nyújthat segítséget a székhelyszolgáltatás, amennyiben nincs egy olyan ingatlanunk, amit beírhatnánk székhelynek. Szerencsére az említett cég ebben is tud segíteni, ugyanis székhelyszolgáltatás is elérhető náluk, akár külön is.

A cégalapítás költségei

A honlapon bőven lehet olvasni a cégalapítás költségeiről is, ami, hát valljuk be, elég sarkalatos pontja egy vállalkozás létrehozásának.

Először is, szükséges egy bizonyos összeg az alapításhoz, ami bejegyzett alaptőke összegét adja, melyet a céges bankszámlára át kell utalnunk. Kft esetében ez minimum 3 millió forint.

Ezen túlmenően persze még ezerféle költség felmerülhet: könyvelői díj, ügyvédi díj és miegymás, ráadásul ez mind rengeteg időt képes elvenni az embertől.

A cégalapítás költségei csökkenthetők úgy, hogy komplex szolgáltatást veszünk hozzá igénybe. És én éppen ezért választottam a topcegalapitas.eu szolgáltatásait, és nem csalódtam, mert összességében anyagilag is jobban jöttem ki, illetve időt is sikerült spórolnom, hála nekik.

Létrehoztak három szolgáltatás-csomagot, különböző szolgáltatásokkal, és persze különböző árakkal. Én a második csomagot választottam, ami magában foglalja a székhelyszolgáltatást is, ráadásul budapesti székhellyel. Most biztos azt kérdezed, hogy ez hogyan csökkentené a cégalapítás költségeit, de elárulom. A csomag, amit választottam (egyébként 29.900 forint + áfába kerül) magában foglal összesen 7 havi székhelyszolgáltatást, illetve magát a székhelykezelést is. Bár ez önmagában nem nagy költség, de egy cég elindítása mellett megtanulja az ember, hogy sok kicsi sokra megy.  A cégalapítás költségei pedig számomra nem csak az anyagiakban merülnek ki, hanem, ahogyan mondtam is, az idő is drága. És az anyagi előnyök mellett, időt is meg lehet takarítani, hiszen a levélkezelés, illetve azok szkennelése is beletartozik ebbe a szolgáltatás-csomagba.

Bármennyire is érdekel a könyvelés, és minden, ami azzal kapcsolatos, azt hiszem, hogy egyedül nem lettem volna képes megoldani bizonyos problémákat, ezért nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a cégre és a honlapjukra.

cégalapítás költségei