Amit lehet, azt csakis otthonról! És lehetőleg időben

Megváltozott a világunk. Már a közvetlen környezetemben is tapasztalom, hogy bejöttek azok a jóslatok, miszerint az emberek, ha megtapasztalják, hogy otthonról is elvégezhető a munkájuk, mindenki feleslegesnek fogja tartani fizikailag is visszatérni a munkahelyre. Munkáltató és munkavállaló egyaránt. Kész legyen, aminek késznek kell lennie, nem így van? Én az utóbbi időben túl vagyok egy vállalkozás megalapításán és mindez úgy ment végbe, hogy alig találkoztam a könyvelőmmel párszor, aki a pénz- és adóügyeimet intézi, könyveli. Persze ő, egy nagyon innovatív szemléletű valaki, de másnak is olyan könyvelőt ajánlok, aki elektronikusan tart elsősorban kapcsolatot, mert az nem csak a legneccesebb időszakokban bevált módja a dolgoknak, hanem egyben a leggyorsabb is, mindenkor. Örülök, hogy azok a tapasztalatai neki is, hogy mostanra hazánkban is lehetővé tette az állam, hogy az ő munkája távolról végezhető legyen. Nem járkál senki sem a hivatalba, sem én, sem ő. Én a munkám jellegéből adódóan sem járkálok el itthonról, ugyanis logo- és emotikon-tervező vagyok, a “kuncsaftjaim” nagyrészt pedig egy élő videojáték-közvetítő weboldal tartalomkészítői.

Nem hittem, hogy van ezt még hová fokozni. De mostanra ott tartunk: már az ételt is online úton hazarendelem egy hipermarketből. Tehát nem csak a készételt, hanem mindenféle alapanyagot, és szerencsére rátaláltam egy webpatikára is, ami a közelben van. Bár a Prevenció Patika hiába van közel, az sem volna baj, ha messze lenne, mert a netes visszajelzések alapján azt olvasom róluk, hogy nagyobb távolságra is rettentően gyorsan juttatnak el bármit. Ott terem a futár záros határidőn belül mindenhol, aki rendel tőlük. Elsőre én sem tapasztaltam mást, úgyhogy a bizalom már megvan.

Ez azért is jó (mármint a kiszállítás), mert nem csak az általános, gyógyászatban is használt dolgokra van néha szükségem. Hanem, például a fájdalomcsillapító rögtön kell, ha kínoz a migrén. És az gyakran kínoz. És néha a meló nem engedi, hogy magam ugorjak el valamiért. Apropó, amikor legutóbb néztem a shopjukat, épp a “Fájdalomcsillapítás hetét” hirdették. Hogy ez mit jelent? Kiváló árakat és rendkívüli akciókat. Ez kifejezetten gyakori arrafelé (mármint a “bomba árak”, de erre még visszatérek. Hisz nem csak ezekkel, hanem a fentebb már részletezett, modern világról való elképzeléseimbe illeszkedő szolgáltatásaikkal győztek meg. Elolvastam ugyanis a bemutatkozásukat is a weboldalukon – valamiért mániámmá vált, hogy ezt mindenhol megteszem, aki ír ilyet, és ahonnan vásárolni szeretnék – és megtetszett, amiket írnak. Fontos a prevenció, nem utólag kell szedni valamit egy már kialakult betegségre, hanem a megelőzésre is érdemes gyakran fektetni a hangsúlyt. Ezt szolgálja a gyorsaságuk és  az egészség megőrzését elősegítő termékek óriási választéka. Én kifejezetten értékelem a küldetéstudatosságot! Ahogy kiemelik: “lényeges szemléletmód változásnak kellene bekövetkezni”.

Gyógyászat

Gyógyászat a XXI. században – szerencsés korban élek azt hiszem. Ha szétnézek a “Prevenció-shopban” mindenre kiterjedő palettát találok, valóban. Számomra kielégítő a választék vitaminokból és gyógyhatású készítményekből is. Nem csak a gyógyszerekből. De a rendszerezettség, ami a kategóriákat illeti, jól átlátható. A gyógyászati alkategóriák között nem csak a panaszaink szerint kereshetünk, de vannak gyógyászati segédeszközök, valamint állatgyógyászati szerek is, példának okáért. Ami nálam még, sajnálatos módon gyakran aktuális, azok a bőrgyógyászati készítmények. Körömvirág krém például mindig van itthon, de mivel pont elfogyott nemrég, az is volt a legutóbbi rendelésemben. Továbbá válogathatunk: allergia, emésztőrendszeri problémák, fogászati-, fülészeti panaszok, szemészeti, szív- és érrendszeri betegségek szerint is, hogy tényleg csak a legfontosabbakat soroljam fel, mert ez még nem minden. A termékek alatt természetesen látható, hogy mi van épp raktáron, rögtön.

De, hogy ők is kellően innovatívak, azt az jelzi, hogy aktívak a közösségi médiában. A facebook-oldalukon már bőven tízezer fölötti a kedvelésszám, ami önmagában árulkodik az elégedettség mértékéről. A termékeken túl hasznos írásokat ajánlanak mindenki figyelmébe, napi szinten. Én azért is “lájkoltam” be őket, mert tényleg sűrű, hogy posztolnak és néha olyan tipp, egészségmegőrzési-, vagy egyéb módszer jön ott szemben, amire magam nem gondoltam, de hasznos lehet! Rengeteg dolog van, amire magunk nem gondolunk, csak utólag, amikor már problémát okozott… Valamint ott, a facebook-oldalukon jönnek szembe a legfrissebb akciók is, hisz a facebook magától is feldobálja a dolgokat, nem kell mindig a website-ra kattintani.

Ha esetleg nincs facebook-profilotok, akkor viszont a prevenciopatika.hu-n a blogposztokat ajánlom, hogy direktben megkeressétek. Nem a levegőbe beszélek, tényleg nézzetek rá az írásokra! Ennek a legegyszerűbb módja, ha teljesen legörgettek a főoldalon, és a baloldali oszlop legalján lesz! Lassan kétszázhoz közelítő oldalnyi cikket, posztot találtok ott, mert szintén szolgálnak friss tudnivalóval, hasznos infóval szinte minden egyes nap. Néha az az érzésem, hogy ha hagynám magam mindig elveszni az ottani írásokban, végül talán le is doktorálhatnék. Több területen is. Most épp a diéták változatairól olvasok náluk, és az általam ismert két-három módszer helyett, tizenkettőt számoltam össze, amiről leírják, hogy mik az előnyei és esetleg a veszélyei. Többségükről eddig még nem is hallottam, pedig diétáznom is kéne.

Ha az akciókra repülnétek rá, ami érthető, érdemes a hírlevelükre feliratkozni, ami a főoldalon szintén könnyen megtehető (még mindig a prevenciopatika.hu weboldalról beszélek). Illetve van kuponjuk is. És a homeopátiás szerek után érdeklődőknek is ajánlom a választékot – mert azt hiszem erre eddig még nem tértem ki. Valamint, ahogy a hirdetéseik közt olvasható: “Világmárkák egy helyen”. Szóval a választékra tényleg nem lesz panaszotok, szerintem. Egy “Chat” gombot is tettek, jól észrevehető helyre, és ajánlják is, hogy forduljon mindenki bizalommal a szakembereikhez. Állítólag a válaszadási idő gyors, bár bevallom, ennek a használatára egyelőre még nem volt szükségem.

Gondolom mindannyian bízunk benne, hogy a “karantén” időszaka nem tér többé vissza. Gondolom senkinek sem volt túl nagy élvezet a kényszeredett otthonülés. De a prevenció azért is fontos, hogy más betegségekbe se fussunk bele ősszel, ezért szerintem, amit tudtok, rendeljétek ti is házhoz, mondjuk a Prevenció Patikából. Ha nem arra vártok, hogy időtök is legyen elmenni, vásárolni vitaminokat, stb., hanem házhoz kéritek őket, akkor nem csak a rendszeres szedés folyamata nem szakad meg, de össze sem fogtok szedni emiatt valami nyavalyát. Én ősszel kicsit önkéntes karanténba vonulok, és ha ezt sokan megtesszük, kényszeredettbe talán már többé nem kell.

Az ismerőseim közül, akik hallgattak már rám, hogy ezt a módot vegyék igénybe, és felkeressék a Prevenció Patikát, valamint egyszer már letesztelték a rendelést, eddig mind megköszönték a javaslatot. Volt, aki házhoz, volt aki csomagpontra rendelt. Utóbbiból országszerte 500 darab van. Szóval van sokféle módja a megelőzésnek. Éljetek velük.