Ami ellen a céges könyvelő sem tudott tiltakozni

Általában kedvelem a “gazdaságis” embereket a cégeknél, ahová bejárásom van. Ők a mindig mindenben racionálisan gondolkodók. Akiknek a munkaköri kötelessége észszerű keretek között tartani mindent, és hogy figyeljenek, hogy ne szálljanak el a költségek… Az egész dolognak a funkciója tetszik, úgy ahogy van, pláne, ha valaki ezt könyvelőként jól végre is tudja hajtani.

Az unokatesóm által vezetett cégnél viszont volt egy nagy újítás nyáron, amiről még a könyvelő sem tudott lebeszélni senkit – annyira tetszett eleve mindenkinek az ötlet, és annyira tökéletes volt egyébként. Mert kiderült, hogy ma már annyira nem is költséges: három céges autó eladása után elektromos rollereket vásároltak minden munkatársnak! Nekem nagyon átjött az ötlet első hallásra, és állítólag a motorbolt.co.hu-val könnyű is volt egy részét megvalósítani.

Hogy minden rollert tőlük vásároltak-e, azt nem tudom őszintén szólva. De most nem is ez a lényeg… Egyébként van akkora választék mindenből ezen az oldalon, hogy lehet variálni és színesíteni még egy nagyobb beszerzést is (és személyre szabni, hogy mindenki neki tetsző darabot kapjon), de arról szerettem volna hírt hozni elsősorban, hogy ebből a webshopból lehet pótolni az összes kopó alkatrészt idővel. Nem csak rollerhez, de elektromos kerékpárhoz is mondjuk meg lehet venni, ami elromlik. Meg hagyományosokhoz is, nem kizárólag elektromos biciklihez, na meg motorokhoz, és jószerivel tényleg mindenhez. Majd megkérdezem, nekik melyik rollerek jöttek be a legjobban, de máris örülök, hogy hallottam a Motorbolt nevű webshopról, mert az itthoni bringákhoz is beszerezhettem dolgokat, amikre már régóta vadásztam. És itt még az én sztorimnak sincs vége, türelem…

Érdemes összegyűjteni és egységesíteni az igényeinket, ha rendelünk, mert náluk nagy tételben elengedik az házhozszállítási díjat. De azért is érdemes tényleg több dologgal egyszerre keresni őket, mert nagyon korrekt áraik vannak. Így egy kicsit “küzdeni” kell, hogy elérjük a 30.000 forintos értékhatárt kisebb tételeknél. Egy bicikli vásárlásával persze ezt könnyű lenne megugrani, de egyben rendelt közlekedési eszközök esetén (tehát nem alkatrészenkénti rendeléskor) nem tudnak engedni a házhozszállítási díjból. Minden más esetében viszont igen!

Érteni vélem, hogy ez utóbbi miért van: azért egy bringát egyben leszállítani nagy felelősség, annak van egy minimális plusz költségvonzata, de sejthető, hogy ez mindenhol így van.

Szóval ez egy olyan hely, ahol egy apró csavartól egy robogóig, vagy egy elektromos kerékpár megrendeléséig mindent teljesítenek. Adnak kicsire és nagyra, segítenek cégeknek elektromos eszközparkot építeni, vagy a régi MZ motorunkhoz valami kis apróságot beszerezni. Nincs konkrét célcsoportjuk, és ha felmentek ti is az oldalra, látni fogjátok, hogy gigantikus a választék tényleg. Nem egy-két termékcsoporton belül, hanem eleve termékkategóriákból is sok van. Ismerünk páran jó bringás boltokat, ahol a hagyományos kétkerekű mellett van elektromos kerékpár is mondjuk. Ismerünk motoros kiegészítő-boltokat, ahol van bukósisak, meg motoros dzseki, esetleg motoros táska. Ismerünk továbbá gumikereskedőket (mármint gumi-abroncs kereskedőket), de itt minden van egyszerre ezekből! Tényleg… Hihetetlen, de ez egy óriási áruház a webshopos kínálat alapján.

Nekem emiatt meg is jött a kedvem aztán az elektromos kerékpárokhoz. Ők, az említett cégnél is azért döntöttek az elektromos alapú közlekedés mellett, mert mégiscsak egy komolyabb szint, mint simán csak biciklizni, de nem is drága – hisz a könyvelő is benyelte állítólag a végösszeget, lefaragások nélkül. A jövő megérkezett – mondhatnánk. Nem tudom, ugyanígy gondolkodnék-e, ha nem Budapesten élnék, bár az elektromos kerékpár meg a roller így is, úgy is fun. Viszont én itt élek, annyira BKV-zni nem szeretek, az autót kifejezetten utálom, mert lehetetlen parkolni egy-két kerületben normálisan, szóval nem is kérdés. Na meg nem szeretek állni a dugóban…

Megmondom őszintén, az is meghozta a kedvem, hogy látom a motorbolt.co.hu-n, hogy azért valóban tűrhetők az árak. Vannak, úgy értem, mindenféle kerékpárból, rollerből olyanok, ami az én pénztárcámmal is már bőven összefér. De az is imponált, hogy látom a kínálatukon, mekkora világ már ez, mennyi kiegészítővel lehet izgalmasabbá és érdekesebbé tenni a bringázást. Így nem csak napi közlekedéshez, hanem kiránduláshoz is ilyesmikbe kezdek mostantól beruházni. Jó programnak ígérkezik egy-egy nagyobb tekerés, elektromos rásegítéssel. Lehet, hogy én is eladom a kocsit, bár messzebbre, vidékre utazni úgy nehezebb lesz. De rövid hatótávon a Motorbolt bármelyik területébe tartozó dolgoknak nincs alternatívája.

Látszik ezen a webshopon is, hogy már régóta űzik ezt az ipart mondjuk, és van sok biciklis tapasztalatuk, de éppen megújulnak, mert eljöttek ez új idők szelei. Lassan mindenki elektromos kisjárművekkel fogja itt Pesten csapatni szerintem. Az akkumulátor lesz mindennek a szíve, így náluk is, már a főoldalon hirdetik ennek is a meglétét a webshopban. Már erre kell talán jobban koncentrálni, ugyanakkor náluk nem tűnnek el a régi termékkategóriák sem. Azt látom, hogy valóban azon területeknek is lehet itt egy nagyon nagy vevőtábora, ami a házi motorbütykölést jelenti. A “Motor alkatrészek” alkategória óriási almenüt jelent a többi, menüsorban foglalt dolog mellett. Szóval egész nagy tömeg lehet, aki tőlük vásárol, mindenféle témakör irányában érdeklődve. Egy kicsit még arra is késztet ez a bolt, hogy gondold át sokszor, mibe ruházol be, mert mindennek van alternatívája!

Erről beszéltem az előbb, hogy ők már egy nagyáruház, de tök jól csinálják! Olyan területekről beszélünk, ahol a meglévő szakértelem rokonságban áll a másik szakterülettel, így jól hasznosítható. Utálnám, hogy ha bütykölni kéne valamit a bringámon, de azt mondanák a bringaboltban, hogy amit épp keresek az van, de “azért a másik high-techebb cuccért máshová kell majd mennem”. Hát itt nem mondják ezt, itt van minden. Nekem is, a motorosoknak is, meg a háztartási kisgépekkel ügyködőknek is mondjuk – hogy behozzak megint egy új szempontot…

És, hogy még a költségracionalizálásra is visszatérjek, ami a céges könyvelőről jutott eszembe: tényleg nagyon jó, hogy az olcsótól a drágáig ezeknek a termékeknek is széles itt a skálája. Ha engem elkap a láz ugyanis, mindig mindenből többet veszek. Lehet, hogy lesz egy elektromos kerékpárom napi használatra és egy drága, strapabíró a sportoláshoz, túrázáshoz. És lehet, hogy még a páromnak is veszünk ilyet, ha neki is megtetszik az ötlet. A bolt már megvan hozzá, a kor, amiben élünk megérett már erre, hogy ebbe ruházzunk be, mert a kocsinál jobban visszahozza az árát, és még környezettudatosak is lehetünk.

Az elektromos közlekedés ötlete ugyanis szerintem nem csak a praktikum, hanem a zöld gondolat továbbvitele miatt is megszülethetett anno, és én erre is szívesen adok! Úgy érzem, ha sokan leszünk, akik mostanában váltunk, ha megképezzük a kritikus tömeget, akkor nyertünk! Ez nekem tényleg szintén fontos, mert mindig szimpatikus volt a fejlett technológiák jó szolgálatba állítása. Szóval, elektromos kerékpárra, rollerre fel! Már a könyvelő is ezt ajánlja…