A könyvelésnél jóval egyszerűbb a Gazdabolt.hu-n a zki vetőmag vásárlás

Gyakran kérdezik tőlem, mégis hogyan lettem könyvelő, hogyha egész életemben művészlélek voltam és nem repestem sosem az ilyen munkakörökért. Hát, hol is kezdjek bele? Világéletemben azt gondoltam, egy szakmai választás, döntés sokkal komplexebb ennél, minthogy kinek mihez van affinitása vagy tehetsége. A személyes jellemzőket is érdemes figyelembe venni. Én biztonsági játékos vagyok. Számomra előbbre való a családi élet és a saját anyagi biztonságom, a kiszámíthatóság, mint az, hogy az alkotást fő szakmámként űzzem. Miért baj ez? Egy pillanatig sem érzem lemondásnak! Mivel imádom a gyerekeket, heti egy kézműves foglalkozást szoktam tartani a fiatal korosztálynak egy tőlünk nem messze lévő, bérelhető helyen, néha-néha pedig bekúszik egy-egy felnőtteknek szóló is. Itt főként ékszereket készítünk, míg a kicsikkel inkább tálkákat, kisebb tárolókat süthető gyurmából és hasonló gyerekbarát alapanyagokból. Szerintem a “művészlélekséget”, az erős kreativitást néhány embernél pont, hogy nem lehet egy főállásba betömöríteni. Sosem volt akkora szenvedélyem sem a zenélés, sem a rajzolás vagy a kézműveskedés, hogy azt éreztem volna, arra akarom feltenni az egész életemet. Megijeszt a tudat, hogy ha abba az irányba mentem volna, nekem professzionálisan, meghatározott időpontokra “ki kellene termelnem” magamtól egy egyedi produktumot. Számomra pont az alkotás spontaneitása veszne el így – de az is lehet, hogy csak nem voltam/vagyok elég elkötelezett ebbe az irányba.

A könyvelésnél viszont sosem érzem ezt. Persze tény, hogy nem a világ legizgalmasabb munkája, de talán nagymamám miatt szívtam magamba már elég hamar a számok és a rendszeresség szeretetét. És még azt mondják, hogy aki kreatív, az feltétlen egy “művészi káoszban” él! Szeretem, hogy az irodából és otthonról is tudok dolgozni, előre tudok számítani arra, mik a húzósabb időszakok a feladatok mennyiségét illetően, egyszóval tényleg nincs okom panaszra. A kreatív foglalkozások irányítása pedig megmarad egyfajta szenvedélynek, másodállásnak, ahol le tudom vezetni a kreatív energiáimat és egyben inspirált is maradok, nem fásulok bele – nekem ez így jó!

Másik nagy szerelmem a kertgondozás – amióta egyszer zki vetőmag keresésében voltam online, és rátaláltam erre a szuper webshopra, már arra sincs gondom, honnan szerezzem be a lehető legtöbb, kertészkedéshez szükséges dolgot a legkényelmesebben. A gazdabolt.hu ugyanis házhoz vagy a hozzánk legközelebbi csomagpontra, Pick Pack Pontra szállítja a megvásárolt termékeket, így aki nem szigetszentmiklósi vagy környékbeli (azaz nem tud személyesen ellátogatni raktáráruházukba), az is feltérképezheti az árukínálatukat.

zki vetőmag

Szeretném egy kicsit bemutatni a webshop felépítését, hiszen nem csak zki vetőmagért látogatok el rá azóta, hanem számos vásárlást lebonyolítottam már azóta. A kezdőlapon legfelül, jobb oldalon három menüpontot találunk. Az első a Gazdabolt TV, amely a Youtube-videóikhoz vezet. Ezek a néhány perces felvételek egy-egy kertgondozási, növénytermesztési altémába nyújtanak gyors betekintést. Ha tovább kattintunk mellette, a Cikkek-hírek felületre jutunk, ahol az akciókkal, egyéb releváns hírekkel kapcsolatban jelentetnek meg posztokat. Aktuális látogatásomkor futó egyik igencsak szuper kezdeményüket is itt hirdették, miszerint a megjelölt dátumon belül féláron szállítanak a Pick Pack Pontokra. Mellette a kapcsolat menüpont található, ami arról informál, milyen jellegű kérdésekkel vagy problémával milyen elérhetőségen érdemes velük felvenni a kapcsolatot.

Ezután következik a website fő része, ahol a kereső rubrika mellett találjuk a kívánságlistánkhoz, fiókunkhoz és a kosarunkhoz vezető kis ikonokat, mellette pedig az eddig kosárba került termékek árát láthatjuk. Mielőtt bemutatnám a termékkategóriákat, mesélnék egy kicsit a mellettük található menüpontokról, ugyanis azok is az oldal fontos részei, főként a Szaktanácsadás felület. Kilenc szaktanácsadójuk és vezető szaktanácsadójuk várja kérdéseket különböző témakörökben: feltehetjük kérdéseinket a biogazdálkodással, zöldségtermesztéssel, ültetvényekkel kapcsolatosan. Választ kaphatunk a növényvédelem, öntözéstechnika területén is, vagy park- és kertépítésben kérhetünk tanácsot. Nem maradunk magunkra a gyepápolással, hajtatással, tápanyagutánpótlással sem. Szobanövények? Termékekkel kapcsolatban felmerülő dolgok? Ez sem jelent problémát! Ha az eddigiek közül egyik kategóriába sem besorolható kérdésünk lenne, vagy csak a régi szaktanácsadás kérdései között szeretnénk böngészni, annak sincs akadálya. Ez az egész szaktanácsadás opció azért is különösen szimpatikus számomra a kezdetektől, mert így közvetlenebbé teszi a kapcsolatot a cég és az ügyfelek között, ami gyakran eltűnik az online térben. Így nem éreztem magam kellemetlenül akkor sem, amikor olyan problémákkal szembesültem a kertgondozás során, amelyben nem tudtam, kihez forduljak tanácsért. A Gazdabolt.hu így azt is elősegíti, hogy a vásárlóik a valóban nekik szükséges termékeket szerezzék be és rendeltetésszerűen, tudatosan használják őket. Ezért nem kell félni az online vásárlástól akkor sem, ha kezdő kertészek/termelők vagyunk!

A következő menüpont a kultúráké, amelyek között akad olyan is, amelyet csak személyesen lehet átvenni, de többségében kiszállítással elérhető árucikkekről van szó. Válogathatunk a bio, dísznövény és díszkert, gyümölcs (külön a szőlő) és zöldség, pázsit, szobanövény, valamint a MyMysa kultúrákból. Ha az oldalsó szűrök közt kipipáljuk a “kiszállítható növényvédőszer” termékjellemzőt, úgy praktikusan csak azokat az opciókat fogjuk látni, amelyeknél megoldható a csomagrendelés.

Az “Üzleteink” pontban részletes leírást kapunk a két szigetszentmiklósi gazdabolt megközelíthetőségével kapcsolatosan, így aki személyesen látogatna el raktárüzletükbe, biztos vagyok benne, hogy nem fog eltévedni. Érdemes erre a menüpontra kattintani, ugyanis nem csak leírást, de térképet és videókat is (melyik útvonalról érkezve hogyan találhatunk el hozzájuk) találunk itt!

A következő rész az egyik kedvencem az oldalon belül. Itt találjuk ugyanis a legjobb akciókat a különböző termékkategóriákon belül.

A következő ponton a gyártók sorakoznak fel. Azért praktikus, mert egyrészt sorban megismerkedhetünk az összes gyártóval, másrészt egyesével is le tudjuk válogatni a termékeket, ha például ragaszkodunk egy adott céghez.

És akkor jöjjön a lényeg: a termékcsoportok! Először a borászati eszközök és vegyi anyagok következnek, majd a különböző kiegészítők: hálók, fóliák, rácsok, zsákok, kötözők, konténerek. Gépeket és gyerekeknek szóló termékeket is kínál a Gazdabolt, kerti kiegészítőkből, növényvédelemmel és öntözéstechnikával kapcsolatos áruból sincs hiány. Széles kínálattal rendelkeznek szerves-, illetve műtárgyából, virágföldekből talajkondícionálókból, vetőmagokból. A sort a szerszámok, diagnosztikai eszközök, védőfelszerelések, a szolgáltatások és a szakkönyvek sora zárja.

Ha a weboldal aljára görgetünk, még ott is számos hasznos információ vár bennünket. A fiókunkat egyrészt innen is elérjük (ahogyan a vásárlások után járó gazdapontjaink számát is), ezen felül a szokásosnak mondható menüpontokon felül (ÁSZF, adatvédelmi nyilatkozat, elérhetőségek és különböző útmutatók a vásárláshoz) a szaktanácsadás pont itt is helyett kapott. A social media felületeikre mutató linkeket szintén itt találjuk meg, több közösségi oldalon aktívak. Az eddigieken felül chatfelület áll rendelkezésünkre, ha nem emailben vagy telefonon szeretnénk feltenni a kérdéseinket.

Szerintem kiváló weboldal a Gazdabolt.hu, én minden rendelésemmel nagyon meg voltam elégedve, csak ajánlani tudom!