A könyveléshez akár diákként is szerezhetünk tapasztalatot

Számomra is néha durva belegondolni, hogy a könyvelés már gyerekkorom óta az életem része volt. Persze nem konkrét formájában, hanem amiatt, mert a nagymamámnak ez volt a foglalkozása. A nagyi meglepően fiatalos volt, úgyhogy még bőven dolgozott akkor is, mikor én már tinédzser lettem. Nagy inspiráció is ez számomra. Viszont őszintén, sosem tudtam, hogy mégis mi az a komoly munka, amit könyvelés név alatt végez.

Évekkel később tudtam csak meg, hogy mennyire szerencse lett volna, ha még pár évig munkában maradt volna, mikor el kellett kezdenem magamnak könyvelni. Nem számít, hogy egy cégnél dolgozik az ember, vagy magánvállalkozó, mindig szükségünk lesz egy könyvelőre. Annyira bonyolult tud lenni az, hogy mikor és mennyit kell adózni, hogy egy idő után ezt már biztos nem fogjuk magunktól a fejünkben tartani.

A könyvelésre azért is van mostanában akkora szükségem, mivel én is beléptem a munkapiacra. Diákként persze még egész egyszerű a helyzetem, de nagyon áldom azt a munkát, amit a https://topiwork.hu végez helyettem a színfalak mögött. Sokan azt mondják, hogy az iskolás évek alatt a leginkább szabad az ember. Bár tényleg nagyon jó, hogy van egy állandó ritmusa az életnek, ettől függetlenül pénzt kellett keresnem, mivel nem akartam a szüleimen élősködni.

Ekkor jött a képbe az internetes álláskeresés, azon belül pedig a https://topiwork.hu oldala. Ha diákmunka kapcsán keresgélünk, akkor őket fogja kiadni az első helyen. Számomra ez mindig egy nagy pozitívum, mivel ebből lehet tudni, hogy az adott oldal rendesen karban van tartva. Ez azonban még csak a kezdet volt. Ahogy belépünk a https://topiwork.hu oldalára, rögtön azt fogjuk érezni, hogy minden a helyén van.

Nekem volt pár nagyon rossz élményem álláskereséssel kapcsolatban. A legrosszabb mindig az, ha egy szövetkezetnek rossz a keresője. A https://topiwork.hu azonban egy nagyon kézenfekvő megoldást biztosított arra, hogy könnyedén megtaláljuk a számunkra ideális munkát. Ehhez pedig nem kellett bonyolult menüket használnunk, mivel az első dolog, ami azután fogad minket, hogy beléptünk az oldalra, ez lesz. A keresőbe be tudjuk írni azt, hogy milyen munkakör érdekel minket, milyen városban és még a kategóriákkal is szűkíthetjük a keresést.

Ez mind szép és jó, de van, akinek nincs ilyen konkrét ötlete, mikor az oldalra téved. Nekik is van egy jó hírem, mivel a https://topiwork.hu rájuk is gondolt. Ha egy kicsit lejjebb tekerünk a főoldalon, akkor kis címkéket fogunk látni. Ezek a címkék pedig különböző munkatípusokat tartalmaznak. Én például kiválasztottam a műszaki részleget és megkaptam minden munkát, aminek ehhez van köze.

Persze az is fontos, hogy egy konkrét munkáról is minél több információt tudjunk elérni. A https://topiwork.hu pedig ebben sem hagy magunkra minket. Ha rákattintunk egy állás megnevezésére, akkor egy tömör, de információban annál gazdagabb leírást fogunk kapni. Így biztos lehetünk benne, hogy az általunk választott munka megfelelő lesz számunkra.

Sokkal többet már nem is akartam gondolkozni ezen a témán. Jelentkeztem pár olyan állásra, amelyek szimpatikusak voltak. Néhány napot azért vártam, de végül felhívtak és megtaláltuk azt a munkát, ami szinte tökéletes az én képesítéseimhez. A https://topiwork.hu nagyon ért ahhoz, amit csinál és csak nekik köszönhetem, hogy most már van elég pénzem arra, hogy mindent megvegyek, amire csak szükségem van.